Snygga kockkniven Ame, från japanska Satake, kommer inte göra dig besviken. Det 21 cm långa bladet är gjort av handbankat AUS10-stål i 5 lager. Vackert mönster på bladet som ser ut som regn, vilket är precis vad ”Ame” betyder på japanska. Det är inte bara vackert utan gör att t. ex. potatis inte lika lätt sugs fast på baksidan. Handtaget är otroligt vackert och vart och ett helt unikt. Gjort av vril från bland annat lärk, persikoträd, kamfer och lönn. Med vril menas en utväxt på ett träd där träfibrerna går åt olika håll istället för att gå lodrätt. Vril är mycket eftertraktat eftersom det är otroligt vackert och hårdare än vanligt trä. Gyuto är den japanska benämningen på västerländska kockknivar. Kniven har en aningen lägre profil än japanska kockknivar (santoku) med en spetsigare avslutning på bladet. En gyuto passar utmärkt till både grönsaker, rotsaker, fisk, fågel och kött.
Läs mer om Satake – Ame Kockkniv 21 cm