Skärbrädan får mindre uppmärksamhet än många andra redskap i köket, men för ett proffs är det ingen hemlighet att den ska uppfylla många krav. Den är en arbetsyta och en parhäst med kockens kanske viktigaste redskap, kniven.
Vår skärbräda från Professional Secrets har formgetts i samråd med professionella kockar. Den är gjord av stadiga bitar bok, ett träslag som är både vackert och ett skonsamt val av material – för knivar såväl som för miljön.
• Förstorad bassäng förhindrar översvämning av köttsafter och andra vätskor.
• Materialet är bok, ett vanligt förekommande, snabbväxande och miljömässigt hållbart träslag.
•
Proffsens tips:
• För knivens och för din handleds bästa så ska skärbrädan vara relativt mjukt.
• En skärbräda är en arbetsyta. Den ska vara stabil. Ett underlag av gummi och/eller en fuktig släng eller disktrasa är perfekt för att hålla brädan på plats.
• En professionell kock tar med jämna mellanrum ett tag med slängen så att skärbrädan är torr.
Läs mer om Professional Secrets – Skärbräda 41x30x3 cm