Satake Shāpu är en innovativ och patenterad manuell knivslipare som ger optimala resultat för både japanska och europeiska knivar. Den är designad för att hantera knivar med en japansk egg på 15°-18° och europeisk egg på 20°-23°, och erbjuder precis slipning och polering anpassad efter knivens vinkel. Med fjäderbelastade, roterbara diamant- och keramiska slip- och polerstavar justerar Satake Shāpu sig automatiskt efter knivbladet, tack vare den smarta Self Adjusting Function (SAF). Diamantbelagda slipstavar formar och slipar slöa knivar, medan de keramiska stavarna underhåller och polerar kniven till optimal skärpa. Innan du börjar slipningen är det viktigt att notera vilken slipvinkel kniven har.För slöa knivar börjar du med diamantsidan för att forma eggen, men använd endast denna sida när kniven är så slö att keramiska stavar inte längre ger önskat resultat. För dagligt underhåll rekommenderas det att endast använda de keramiska stavarna för att bryna och polera knivens egg. Vid slipning tillsätts vatten på knivbladet för att ta bort slipdamm, och kniven rörs framåt, bakåt, nedåt och uppåt flera gånger tills önskad skärpa uppnås. Detta ger en effektiv och enkel metod för att hålla dina knivar i toppskick varje dag.
Läs mer om Satake – Shapu knivslipare manuell