Senapskula i gjutjärn diameter 8 cm, vikt 2 kg. Gör din egen senap De här ingredienserna behöver du: 1,5 msk vita senapsfrön 5 msk bruna senapsfrön 4 msk vatten 1,5 msk honung 1 tsk salt 1,5 msk matolja De här redskapen behöver du: Skeppshults Senapskula & skål i gjutjärn. Skål. Sked att röra med. Så här gör du:Mal och mixa senapen genom att krossa fröna i gjutjärnsskålen (sätt dig på en stols ytterkant och kläm kålen mellan knäna. Lägg kulan i skålen och få den att rulla runt i skålen genom att föra skålen i cirkelrörelser – därmed mals och mixas fröna).Häll de krossade fröna i en glasskål och häll på vattnet. Låt det stå och svälla i 10 minuter. Rör i honung (och lite whiskey om du gillar det), salt och olja. Låt senapen stå och mogna i kylen minst tre dygn innan du serverar den.Skeppshults gjutjärnsprodukter är alltid förbehandlade med kravmärkt rapsolja från Carlshamns. Detta ger produkterna en fin svart färg och ger produkten ett naturligt non-stick-skydd – utan tillsats av några kemikalier. Skeppshults gjutjärnsprodukter tillverkas av noggrant kontrollerat råmaterial i form av rent tackjärn, man använder inget skrot i tillverkningen vilket borgar för ett rent hälsosamt gjutjärn. När man tillagar mat i en gjutjärnsgryta eller stekpanna avger kokkärlet en liten mängd hälsosamt järn till maten. Gjutjärn kan användas på alla typer av värmekällor inklusive öppen eld. Skeppshults Gjuteri är det enda kvarvarande gjuteriet i Skandinavien som tillverkar hushållsprodukter i gjutjärn. Många moment i tillverkningen är fortfarande ett rent hantverk och är beroende av stor yrkesskicklighet.
Läs mer om Skeppshult Senapskula Gjutjärn 8 cm