Outdoor Stekhäll 58 cm från Satake är den perfekta traktörhällen med kant för uteköket. Kan användas i stor utsträckning för att laga mat både ute i naturen och med familj eller vänner i trädgården. Tänd en eld eller gasolbrännare och ställ stekhällen på plats, gör smashed burgers, en höstig gryta, Texas chilli, Jambalaya eller varför inte en paella. De suveräna stekegenskaperna från det varmvalsade kolstålet gör matlagningen underbar. Komplettera gärna med andra kvalitetsprodukter från japanska Satakes Outdoor-serie så som tripod, grytor, grill/hamburgerpress och stormtändare.Skötselråd1. Förberedelser – Rengör traktörhällen med varmt vatten eller ett milt rengöringsmedel. Efter rengöring, fördela ett tunt lager av vegetabilisk olja, t.ex. rapsolja, över hela ytan. Ta bort överflödig olja med en pappershandduk – låt inte överskottsolja samlas i den centrala delen. Värm hällen över öppen eld, en gasolbrännare eller grill tills det översta lagret av pannan har en mörk patina efter att fettet har avdunstat (åtminstone i mitten). Behandlingen kan upprepas och ger bättre och bättre patina och yta.2. Rengöring – Det är bäst och lättast att rengöra direkt efter användning, medan pannan fortfarande är varm. Ta bort eventuellt överflödigt matfett från pannan. Häll vatten i pannan och låt koka upp. Ta bort resterna med en spatel och hushållspapper. Torka noga. Om diskmedel behövs,upprepa steg 1 innan nästa användning.3. Förvaring – Torka pannan och skydda den genom att gnida ett tunt lager olja på ytan. Förvara på en torr plats. Om rost uppstår efter långtidsförvaring eller felaktigt handhavande av hällen, ta bort rosten med stålull eller ett rengöringsmedel, tvätta pannan, torka och skydda med olja. Upprepa det första steget innan nästa användning.
Läs mer om Satake – Outdoor Stekhäll 58 cm Svart