Pastavals från Ankarsrum. Hemmagjord pasta är både kul att göra, variationerna är oändliga och uppskattad av gästerna på middagsbjudningen! Det finns tre olika pastavalsar – en för lasagne, en för fettuccine och en för spaghetti. Pastavalsarna säljs separat och passar till alla Ankarsrum Assistent Original Köksmaskiner.
Öppna vingmuttern på valsen, placera valsen på maskinens drivuttag, lås med vingmuttern när valsen sitter ordentligt på plats. Tippa maskinen på sidan.
Användartips:
– Endast pastadeg får användas till valsarna.
– Den första biten deg används för att rengöra tillbehöret och bör därefter slängas.
– Lasangeplattorna blir 140 mm breda, fettuccinne 6 mm och spaghetti 2 mm.
– Bearbeta en liten del av din pastadeg åt gången. Börja med lasagnevalsen för att göra pastaplattor, bearbeta degen på största mellanrum (0) 5-6 gånger innan du successivt minskar tjockleken. Vik degen dubbel mellan varje matning och upprepa 5-6 gånger per steg.
– När du vill göra fettuccine gör du pastaplattor i tjocklek 5-6 på lasangevalsen. För spaghetti använder du läge 4.
– Kör maskinen på låg hastighet när du gör pasta.
– Stoppa aldrig fingrar eller främmande föremål i valsen. Luta dig inte över valsen när maskinen är igång.
– Rengör pastatillbehören med en fin borste eller mjuk trasa. Pastavalsarna får aldrig rengöras eller nedsänkas i vatten eftersom de då kan rosta.
– Låt den färdiga pastan torka i cirka 10 minuter innan den kokas i saltat vatten.
Läs mer om Ankarsrum – Ankarsrum Tillbehör Pastavals Lasagne