En skarp kniv är viktig om du ska laga mat i köket.Brusletto knivslipare med 2 steg som kan användas för både europeiska och japanska knivar.Keramiska hjul och handtag i plast inlagt med rostfritt stål.Knivsliparen har slipstenar med rostfritt stål med diamantbeläggning 360 korn och keramiska sliprondeller 1000 kornNr 1 skärper och underhåller eggen. Nr 2 förfinar och polerar eggen. Användarinstruktioner:1. Placera knivsliparen på en plan och stabil yta.2. En hand som håller i kniven och en hand på handtaget3. Placera änden på bladet i ”V”-sliparen med metallknivar4. Lägg precis tillräckligt med tryck på kniven för att få kontakt med metallhjulet5. Dra bladet tillbaka i en enkel rörelse6. Upprepa steg 3-5 gånger och placera sedan bladet i ”V”-sliparen med keramiskt hjul.7. Upprepa steg 4 till 6. Observera:- Slipa aldrig en oren kniv- Slipa inte keramiska blad eller sågtandade blad.- Vrid eller flytta inte bladet fram och tillbaka i sliprondellerna- Lägg lätt tryck på bladet under slipning för bästa resultat- De vita keramiska hjulen kan bli fläckiga efter slipning- Tvätta de keramiska hjulen regelbundet med fettlösande medel för att ta bort beläggningen som sätter sig på hjulet efter slipning. SMARTA KOCKAR HAR SKARPA VÄNNERBrusletto har sedan 1896 utvecklat en över 1500 år gammal tradition och handplockat högkvalitativt knivstål som håller sig vasst – länge. Ett förstklassigt verktyg, kockens bästa vän.
Läs mer om Brusletto – Brusletto knivslip 20 cm svart