En gjutjärnspanna har en naturlig non-stick beläggning som är skapad av samma typ av fett som du annars använder för matlagning. Att använda gjutjärn är ett hälsosamt sätt att steka mat. Samtidigt ger den jämna värmefördelningen och det tjocka värmebehandlade järnet extra god smak till allt du lagar. Här får du en specialgjord panna avsedd för att steka ägg – men den är även bra till pannkakor och mycket mer. Vikt 2 kilo.
Carl Victor gjutjärnspannor och kastruller kan användas på alla typer av spisar, inklusive induktion. Hetta upp pannan med matolja/smör eller annat matfett tills den är varm och klar. Gjutjärnsprodukterna från Carl Victor bränns redan i vegetabilisk olja vid 400°C och är därför redo att användas. Tillverkade och designade i Höganäs av Göran Ek och Robert Ek, de är tillverkade av strikt kontrollerat återvinningsbart järn och är fria från PTFE. Detta är en högkvalitativ produkt som kommer att förse dig och dina nära och kära med otaliga goda frukostminnen i många år framöver.
Läs nedan hur du sköter och bevarar din gjutjärnspanna så att den håller i generationer.
Läs mer om Carl Victor Egg gjutjärnspanna handtag i bok