de Buyer Lyonnaise kolstålspanna Carbone Plus 24 cm är tillverkad av extra tjock plåt som fördelar värmen bra och klarar av induktion utan problem.
Detta är en äkta fransk restaurangstekpanna helt i kolstål som blir bättre ju mer man använder den.
Innan första användning ska pannan stekas in.
Gör på följande sätt:
Rengör pannan med mycket varmt vatten.
Häll ca 1 mm matolja i pannan och värm tills oljan börjar ryka.
Botten ska bli lite brun.
Häll ut oljan och torka ur pannan med hushållspapper.
Nu är pannan klar för användning, ju mer den används ju bättre blir den. Diska aldrig stekpannan i diskmaskinen.
Bottendiametern är 8 cm mindre än toppdiametern.
de Buyers stekpannor är garanterat fria från giftiga ämnen, pannorna avger små mängder av hälsosamt järn till maten.
de Buyer har tillverkat proffesionella köksredskap i frankrike sedan 1830.
Kvalitetsredskap för krävande kockar
Fungerar på alla värmekällor inklusive induktion samt ugn upp till 200 grader i 15 minuter och sedan börjar den ta skada, främst i handtaget.
Carbone Plus eller Mineral B
Skillnaden mellan denna panna och Mineral B från de Buyer är att denna panna ursprungligen är tillverkad för restaurangbranschen och därför inte är rostskyddad, det innebär att det vid leverans kan förekomma små ytliga rostfläckar som lätt kan putsas bort.
Charmen med denna typ av pannor är att det ska vara en rå äkta känsla av back to basic bort från beläggning och konstgjorda ytskikt.
Läs mer om De Buyer Stekpanna Lyonnaise CARBONE PLUS Ø 24 CM