Finns det något lyxigare än hemgjort smör på nybakat bröd? Med Kilner® smörkärnare går det dessutom både snabbt och enkelt. Den praktiska designen med vevhandtag låter dig smidigt kärna smöret. Ett bra val för dig som gärna lagar mat från grunden och otroligt gott till härliga middagar med nära och kära.
Gör så här:Häll upp grädden i burken och kärna tills grädden skiljer sig från kärnmjölken och bildar smörklumpar. Det brukar ta ungefär 10 minuter. Sila sedan bort kärnmjölken och tvätta smöret rent från kärnmjölksrester. Det gör du genom att fylla kallt vatten i en bunke, knåda och vända på smöret. Byt sedan vatten och upprepa tills sköljvattnet inte färgas längre. Avsluta genom att knåda in lite salt i smöret och förvara i kylskåp i en smörform eller inlindat i lite papper.
Tips! Spara gärna kärnmjölken och använd till bakning. Den passar mycket bra för att göra till exempel bröd, scones eller pannkakor.