Tillaga maten direkt på stenen eller använd för servering av olika kalla maträtter. Saltsten härstammar från Himalayabergens hjärta och består av 100 % naturligt kristallsalt från över 180 miljoner år sedan. Saltstenen ger dina rätter en ”salt touch” och du använder dessutom mindre salt än när du kryddar måltiden själv. En uppvärmd saltsten kan användas vid matbordet för att tillaga små fisk- eller köttbitar. För större bitar kan saltstenen användas i eller på värmekällan direkt.Saltstenen kan värmas på olika sätt och håller temperaturen i ca 20 minuter.
BBQ/gasgrill – Starta uppvärmning av saltstenen med låg temperatur. Efter 30 minuter kan värmen ökas och efter ca 45 minuter är stenen redo att användas.
Ugn – Saltstenen kan även användas i ugn men den får inte vara förvärmd, då risken finns att saltstenen spricker. Öka värmen till 60°C, och höj sedan temperaturen var 20:e minut under 1 timme. Max temp: 180°C.
Nedkyld saltsten – Placera saltstenen i frysen och efter ungefär 30 minuter är den redo att serveras på t ex carpaccio, sushi eller sashimi. Även kalla efterrätter fungerar utmärkt att serveras på en nedkyld saltsten.
Läs mer om Satake – Himalaya Saltsten + ställning