Satake – Kuro Santoku 18 cm

Satake – Kuro Santoku 18 cm

Kuro Santoku är en grovt hamrad handsmidd kniv som passar utmärkt för att skära fisk, kött och grönsaker. ”Santoku” betyder ”tre användningar” på japanska och syftar till knivens mångsidighet. Knivbladet är tillverkat av VG-10-stål som är processat åtta gånger, vilket ger extra skärpa och en hårdhet på 58 HRC. Det långa handtaget av bränt trä med bolster och skaftände av 18/8-stål ger perfekt grepp, balans och stabilitet. Den här kniven är både en fröjd för handen och ögat! Levereras i ett träetui.

Serien Kuro från Satake är en kollektion knivar med extrem attityd och hårt stål. Den hammarbankade bladsidan slutar i vacker damaskusstål vid skäreggens början gör inte bara dessa knivar vackra och råa. Den ojämna ytan motverkar nämligen till stor del vakuum mellan råvara och blad, vilket gör att kniven smidigt glider igenom alla råvaror. Kärnstålet är VG-10 och går att slipa väldigt tunt, vilket gör att kniven får en rakbladsvass skäregg som håller länge.

En vass egg ger godare och nyttigare mat. Finare snittyta hjälper till att förhindra råvaran att tappa färg, smak, saft och spänst vid tillagning. Dessutom gör en vass egg att skurna råvaror håller längre och inte tar smak av annat i kylskåpet.

Läs mer om Satake – Kuro Santoku 18 cm

Satake – Kuro Santoku 18 cm

Japanska knivar

    Hitta Japanska knivar även hos:



Rulla till toppen