Satake stekpanna i kolstål på 28 cm med en tjocklek på 3 mm är ett idealt val för mångsidig stekning av grönsaker, fisk och kött. Pannan tål ugnstemperaturer upp till 250°C och har egenskaper som liknar gjutjärn, men med en lättare vikt. Kolstålpannan är förbränd med vegetabilisk olja och klar att använda efter en enkel första tvätt.Före första användning:- Koka vatten i pannan i några minuter.- Tvätta med en svamp och en liten mängd diskmedel.- Skölj och torka noggrant.Pannan kommer att utveckla naturliga non-stick-egenskaper som förbättras ju mer du använder den.Viktigt att notera:- Handtaget kan bli varmt, så använd en kökshandduk eller ugnsvante för att skydda dig.- Låt inte pannan ligga i vatten. Tvätta den med varmt vatten omedelbart efter användning och torka noggrant för hand.- Insidan av pannan kommer gradvis att ändra färg, vilket är helt normalt.- Värm pannan gradvis för att undvika ojämn botten.- Undvik livsmedel med hög syra, som vinäger och tomat, eftersom detta kan skada patinaskiktet.- Häll aldrig kallt vatten i en varm panna, eftersom detta kan skada pannan.- Använd inte induktionsspisens boost-funktion, eftersom denna endast är avsedd för att koka vatten.- Pannan ska inte diskas i diskmaskin.
Läs mer om Satake – Stekpanna kolstål 3 mm 28 cm