Skeppshult Munkpanna 22cm
Hål för 7 munkar , diameter 6 cm och djup 2,8cm
Äpplemunkar Det här behövs: 1 ägg 3 msk socker 25 g smält smör eller margarin 1/2 dl vispgrädde 1/2 dl mjölk 1 ¾ dl vetemjöl 1 tsk bakpulver Fyllning: 1 litet syrligt äpple 1 tsk strösocker 1/2-1 tsk kanel Strösocker att rulla munkarna i Gör så här: Börja med fyllningen. Skala, kärna ur och skär äpplet i tunna klyftor och vänd i sockret blandat med kanel. Hetta upp munkjärnet långsamt. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smöret blandat med grädden och mjölken och rör ner mjölet blandat med bakpulver. Lägg en klick smör i varje fördjupning i munkjärnet. Lägg en sked smet i varje fördjupning och omedelbart en äppelskiva mitt i smeten. Vänd munkarna med tunn smörspade när de börjar stelna i kanterna. Sammanlagd gräddningstid 2-3 minuter. Ta upp munkarna och rulla dem i socker.
Skeppshults gjutjärnsprodukter är alltid förbehandlade med kravmärkt rapsolja från Carlshamns. Detta ger produkterna en fin svart färg och ger produkten ett sk. Natural non-stick skydd, utan tillsats av några kemikalier. Skeppshults gjutjärnsprodukter tillverkas av noggrant kontrollerat råmaterial i form av rent tackjärn, man använder inget skrot i tillverkningen vilket borgar för ett rent hälsosamt gjutjärn. När man tillagar mat i en gjutjärnsgryta eller stekpanna avger kokkärlet en liten mängd hälsosamt järn till maten. Gjutjärn kan användas på alla typer av värmekällor inklusive öppen eld Skeppshults Gjuteri är det enda kvarvarande gjuteriet i Skandinavien som tillverkar hushållsprodukter i gjutjärn. Många moment i tillverkningen är fortfarande ett rent hantverk och är beroende av stor yrkesskicklighet.
Läs mer om Skeppshult Munkpanna 22cm GjutjärnGjutjärnshandtag