Stabilotherm Jägarstekpanna Original med Fällbart Rörhandtag

Stabilotherm Jägarstekpanna Original med Fällbart Rörhandtag

JÄGARSTEKPANNA ORIGINAL MED FÄLLBART RÖRHANTAG är en vidarutveckling av JÄGARSTEKPANNA ORIGINAL. Stekpannan är utrustad med ett hopvikbart rörhantag som gör att den kan förlängas till önskad längd med en pinne och samtidigt är den enkel att få med i packningen.

Stekpannan är av ett kallvalsat kolstål och 100% svensktillverkat i vår egen verkstad och rostskyddad med en vegetabilisk olja.

-Material: Kolstål
-Vikt: 0,63 kg
-Diameter: 21 cm

Så bränner du in din Jägarstekpanna!

För bästa resultat vid matlagning ska Jägarstekpannan vara väl inbränd med olja eller fett.

Du kan använda din Jägarstekpanna precis som den är när du köper den. Diska bara av den före första användningen. Pannan kommer att bli ojämn i färgen till en början, men med tiden efter ett flertal gånger i lägerelden så svartnar hela pannan. När du använder pannan behövs alltid fett när du steker i den. Detta är en långsam metod för att få en inbränd stekpanna.

Vi rekommenderar dock att du gör en ordentlig inbränningen redan från början, som ger en ”non-stickbeläggning” och ett skyddande lager mot rostbildning. Du kommer fortfarande att behöva använda fett i pannan vid matlagning.

Inbränning av pannan vid lägerelden
Diska panna med diskmedel i hemmet. Detta är i princip första och sista gången du ska använda diskmedel i Stabilotherm Jägarstekpanna.?
Olja in Jägarstekpannan med ett tunt lager matolja över hela pannan, både fram och baksida. Vi rekommenderar solrosolja.
Skruva helst loss träskaftet innan inbränningen, annars får du vara väldigt försiktig och hålla koll på skaftet så det inte ligger i elden.
Lägg stekpannan rakt i elden. Låt den ligga en bra stund så att det börjar ryka och att fettet börjar brännas in i pannan. Vänd pannan så andra sidan också hettas upp och bränns in.
Om pannan börjar torka ur av olja, smörj på ett tunt lager till.
En ordentligt inbränd panna blir brunsvart, ofta ljusare vid kanterna med tiden blir allt mörkare men inte nödvändigtvis helt svart.

Inbränning i köket i ugnen
Diska pannan med diskmedel.
Torka produkten och stryk på ett tunt lager solrosolja.
Skruva av träskaftet om du har ett sådant på din panna.
Ställ in stekpannan på ett galler i ugnen i 200 grader i ca 15-20 min tills oljan torkar in och blir en mörk hinna. Håll pannan under uppsikt.
Upprepa genom att lägga på ett nytt lager olja och sedan in i ugnen igen. Detta kan behöva göras flera gånger.
När pannan svalnat – torka ur överflödig olja med hushållspapper

Misslyckad inbränning
Blev inbränningen ojämn, kan du göra om processen genom att ta på nytt lager olja och upprepa inbränningen tills hela panna får en inbränd ton.

Vid mycket ojämn inbränning kan det vara lika bra att rengöra den inbrända pannan med stålull och börja om helt från början.

Ytterligare tips vid inbränning
en del upplever att resultatet av inbränningen blir bäst om ytan på Jägarstekpannan först slipas lätt med fint sandpapper.

Läs mer om Stabilotherm Jägarstekpanna Original med Fällbart Rörhandtag

Stabilotherm Jägarstekpanna Original med Fällbart Rörhandtag

kaffepannor

    Hitta kaffepannor även hos:



Rulla till toppen