Ran, vilket betyder ”den utmärkta” på japanska har fått ge namn åt en knivserie från Yaxell, där denna stekkniv ingår. Den används med fördel när du lagar kötträtter, och kan till exempel användas för att skära och putsa bort senor, fett och hinnor. I Japan använder man ofta en stekkniv tid den traditionella trppanyaki-hällen.
Knivens blad består av damaskerat stål i 69 lager. Kärnan är tillverkad av hårt VG10-stål och de yttre lagren är tillverkade av ett mjukare mer rosttåligt stål. Lagren både hamras och poleras för att skapa den vackra ådringen på bladet. Resultatet är en extremt vass kniv som håller skärpan länge. Bladläng 11 cm.
Handtaget på kniven är monterat med hjälp av två kraftiga stålnitar, och tillverkat i svart micarta. Det är ett vattentåligt, hårt och hygieniskt material, som tillverkas genom att specialplast och linneduk sammanfogas under ett hårt tryck. Kniven får sin perfekta balans av den rostfria knappen i änden av handtaget. Ran Stekkniv kommer skapa mycket glädje hos den som älskar kötträtter.
– Hårdhetsgrad 60-62
Läs mer om Yaxell – Ran Stekkniv 11 cm