Kiritsukekniv ur serien Twin Fin II från Zwilling är en underbar kniv och en kombination av en grönsaks- och fiskkniv. En kniv du kan använda till att skära fina bitar av fisk eller grönsaker med och gör arbetet i köket till ett nöje. I Japan har Kiritsuke främst använts som en kockkniv av kökschefen, ett tecken på status då kniven bedöms svårare att bemästra än många andra. När tekniken är din kan denna kniv bli din allround-kniv och användas till alla sorters av maträtter och råvaror. Alla knivar i serien Twin Fin II har ett blad tillverkat i Nitro 60 stål som håller hög kvalité och har härdats genom FRIODUR® metoden vilket motverkar rostangrepp och gör att knivens skärpa bibehålls under lång tid. Bladet slipas för hand enligt den traditionella Honbuzake metoden, en tre-stegs metod i vilken varje steg ökar knivens skärpa och resulterar i en sylvass egg. Med dessa knivar blir matlagningen ett nöje och underlättar allt hackande och skärande. Handgjorda och tillverkade i Seki, Japan och tål diskmaskin.
Läs mer om Zwilling – Twin Fin II Kniv Kiritsuke 23 cm